Sunday, December 21, 2014

Im back..

Fuhh..bersawang jugak blog nih nampak gayanya..nak update selalu x berkesempatan sgt plus bukannye ada org bace pun..syok sendiri jer..

Update terkini..

My 2nd child..born on 22 August 2014 @ 26 Syawal

Alhamdulillah..normal delivery walaupon agak menguji ketahanan badan..heheh disebabkan water bag leaking 24hrs..kene induce..rancangan awal nak se natural yg boleh tp xde pilihan gynae yg support gentle birth kt sini..kite go with the flow jer la jawapnya..janji ibu n baby selamat..

Masuk ubat 9pg 22 August 2014 tp sampai pukul 5ptg hari yg sama xde rase pape pon..huhu doc xnak tgu lama sbb takut infection kat baby n ibu so terus ditolak masuk LR & masuk drip akak pitocin..mula2 sakit main2 jer..doc tambah dos kot..sakit kuat start kul 9mlm..menahan kesakitan yg tak tertanggung tp tegar xnak ambik apa2 painkiller..konsep nye sng..sakitlah mcm mana pon lepas baby kluar sakit akan hilang..dlm mind mmg set mcm tu walaupon sakit tahap mmg x boleh nak tahan mcm 1st baby dulu & Alhamdulillah 11.25pm lahir putera kami dgn berat 3.11kg..awal 2 mgu dr tarikh due.

Eh ni mcm birth story la pulak..heheh

Tp baby kene stay sbb doc ckp lung baby ada infection..kalau dah private hospital tu kan..bile water bag leaking, paed akn terus tahan baby..so baby kene stay semgu..mama baby pon sama..berpantang kat hospital semgu jugak..takpe la janji baby sehat..

Inilh dia..anak & anak..






Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers