Thursday, February 19, 2015

Her 1st school @ playschool..

Dah masanya si anak dihantar ke sekolah..ikut kan mmg lah awal bru nak masuk 3thn bln 9 ni tp nak buat mcm mana xkan nak duduk dgn tok jer kan..tok pon dah x larat layan kerenah cucu2 die..jdnye mama hantar Ara school la..lgpon Ara dah terlebih byk berckp..speaking ngalahkan mama..elok la duk kt school boleh teacher ajar macam2 kan..Alhamdulillah anak mama sorang ni mmg suke sgt main..dr 1st day sampai now okey ajer babai2 mama..amin mama masuk school..harap2 kekal la..mudahan anak mama ni x nyusahkan teacher..x buat perangai sampai buat teacher marah..

Sunday, December 21, 2014

Im back..

Fuhh..bersawang jugak blog nih nampak gayanya..nak update selalu x berkesempatan sgt plus bukannye ada org bace pun..syok sendiri jer..

Update terkini..

My 2nd child..born on 22 August 2014 @ 26 Syawal

Alhamdulillah..normal delivery walaupon agak menguji ketahanan badan..heheh disebabkan water bag leaking 24hrs..kene induce..rancangan awal nak se natural yg boleh tp xde pilihan gynae yg support gentle birth kt sini..kite go with the flow jer la jawapnya..janji ibu n baby selamat..

Masuk ubat 9pg 22 August 2014 tp sampai pukul 5ptg hari yg sama xde rase pape pon..huhu doc xnak tgu lama sbb takut infection kat baby n ibu so terus ditolak masuk LR & masuk drip akak pitocin..mula2 sakit main2 jer..doc tambah dos kot..sakit kuat start kul 9mlm..menahan kesakitan yg tak tertanggung tp tegar xnak ambik apa2 painkiller..konsep nye sng..sakitlah mcm mana pon lepas baby kluar sakit akan hilang..dlm mind mmg set mcm tu walaupon sakit tahap mmg x boleh nak tahan mcm 1st baby dulu & Alhamdulillah 11.25pm lahir putera kami dgn berat 3.11kg..awal 2 mgu dr tarikh due.

Eh ni mcm birth story la pulak..heheh

Tp baby kene stay sbb doc ckp lung baby ada infection..kalau dah private hospital tu kan..bile water bag leaking, paed akn terus tahan baby..so baby kene stay semgu..mama baby pon sama..berpantang kat hospital semgu jugak..takpe la janji baby sehat..

Inilh dia..anak & anak..






Sunday, June 29, 2014

Salam Ramadhan..

Selamat Berpuasa kepada semua bloggers..lama sgt x berblogging..rindu sgt rasenye..tgu cuti bersalin nnti la bru boleh update blog slalu kot..eh..ye ke..huhu

Okla..skali lagi Selamat Berpuasa semua ye..

Me & Ramadhan @ 31 weeks pregnant..semoga dipermudahkan urusan & diberi kekuatan hendaknya..Amin..

Sunday, June 8, 2014

Babyzen Yoyo in d house..

Yes..compact stroller pilihan..
Sgt compact..
Nanti dah guna..kite review yer..




Sunday, April 20, 2014

Comforter Kanak-Kanak

HARGA:
RM75

POSTAGE:
Semenanjung: RM10 (Pos laju, 1-2 hari bekerja)
Sabah/Sarawak: RM13 (Pos laju 1-2 hari bekerja)

DETAILS:
100% Cotton
Fiber
Washable

SAIZ: 1 x 1 meter

PM/WHATSAPP: 0129019242
Email: putrinadiah@hotmail.com



















Set Bantal Kanak-kanak 2 & 6 thn (1 pillow + 1 bolster)

HARGA:
Set bantal 2 tahun: RM60
Set bantal 6 tahun: RM80

POSTAGE:
Semenanjung: RM15 (GDEX, 1-2 hari bekerja)
Sabah/Sarawak: RM15 (Pos biasa, 7 hari bekerja)

MATERIAL:
100% Kekabu
Sarung bantal: 100% Cotton (Washable)

SAIZ:
(2 tahun):
Bantal tidur: 18" x 12"
Bantal peluk: 27" x 18"

(6 tahun):
Bantal tidur: 21" x 15"
Bantal peluk: 33" x 21"

PM/WHATSAPP: 0129019242
Email: putrinadiah@hotmail.com






















Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers