Wednesday, August 29, 2012

Hebatnya Susu Ibu!

Saya sudah memilikinya sebagai persediaan. Baru jer sampai td.
Harga buku: RM23 shj x termasuk postage.

Boleh dptkannya disini:
http://momslittleones.com/shop/

Monday, August 27, 2012

Baby Stuff - Review Version

Actually tak tahu yg mana bagus atau kurang bagus..kebetulan pergi Fabulousmom, tgk ada offer then beli jer la sikit..konon2 utk spare..dlm pantang kot2 tetiba nak guna kan xde la susah nak suruh org beli or beli online..

Detergent ni pun actually tak kisah tp kebetulan jumpe Baby Organic ada offer so, grab jer..

Avent Breastcare Essential Kit. 12 daytime breast pads, 6 nighttime breast pads, 2 thermogel pads, bra clip and washable pouch.

Midwife and baby advisor Vicki Scott helped develop the Philips AVENT breastcare essentials kit, so you know it's packed with items to help you successfully breast-feed during those first few days. Disposable day and night breast pads prevent embarrassing leaks from letdown, while thermogel pads can be used cold to soothe engorged breasts or warm to stimulate milk flow. There's even a breast-feeding diary to help you find the right nursing routine for you and your brand new bundle of joy and a bra clip that will help you remember which side to nurse from next. The entire kit fits in the included travel pouch for easy storing or travel.
  • Comforting solution for the first days of breast-feeding
  • Developed with breast-feeding experts
  • Daytime and nighttime breast pads protect clothes against leaks
  • Thermogel pads provide warm or cold soothing relief
  • Includes a breast-feeding diary and washable pouch
Source: http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=12066469

My kit.


Johnson & Johnson Milk Bath & Lotion pilihan hati sbb saya mmg suka J&J Milk Product..;)

Whoopee Pampers coz org kata bagus & murah. Try dulu sbb murah kan..

Medela FS. Dr sblm pregnant dah study & berangan nk breastfeed baby..InsyaAllah..ada rezeki lebih ni beli la jugak..rezeki baby..hopefully dpt membantu..saya x confident saya dpt mengepam guna manual pump & electric pump yg lain2. Set 2012 ni die tak bg puting biase, die bg Calma Teat tp 1 set jer coz Calma ni mahal..pastu kalau nasib baik dpt 2 set Breastshield..saya dpt 2set, 1set soft fit & 1 set personal fit. Kalau tak silap packaging biase ada 1 set soft fit jer.


Tanamera Postnatal Set. Hopefully berguna masa pantang nanti.


Sebamed Shampoo ni main beli jer sbb tgk mcm murah pulak..baby pakai byk mana sgt shampoo kan..

Baby Stuff

Since this week dah masuk 34weeks, maka baby & mommy stuff semestinya kene ready. Walaupun sebenarnya rasa mcm awl lg tp mak dah bising, die ckp kalau die dah siap semua brg2 & bag2 nak bwk gi hosp. Then, before raya hari tuh nurse kat KK pun suruh siap semua incase baby nak terkeluar awl mcm die deliver masa 33weeks. Lepas tuh trus gelabah..byk bende nak kene siap. Takkan time sakit nak gi hospital baru nak packing bag, baru nak packing brg nak export ke rumah mak, baju hari2 kami suami isteri nak pakai masa menetap kat rumah mak masa pantang nanti. Mmg la rumah mak dekat jer tp takkan nak suruh hubby ulang alik amik brg itu ini. Kang lain yg disuruh ambik,lain yg dibwk balik..huhu..so baik packing awl2.

Kalau di tilik2 semua baby stuff kat bwh ni menunjukkan gender baby adalah gurl kan? Hehe..org ckp kalau scan gurl jgn beli utk gurl sgt takut nanti yg keluarnye boy..tp tawakal jer la..masa scan start 16weeks hari tu lagi mmg nampak burger (gurl) sampai skarang pun setiap kali checkup mmg nampak gurl..tak nampak pulak boynye..doktor pun ckp insyaAllah gurl,kalau boy dah nampak dah bird die..tp tak tau la kan..mana2 jer..yg penting baby sehat..kalau org tanya pun still x berani nak bgtau gender apa..ckp nampak gurl tp tak tau la kan, mana2 jer asalkan sehat..itu lah ayat standard..

Doakan kami selamat ok..kwn2 lain jugak..semoga kalian semua selamat & sehat..Amin..

Batch 1..batch 2 lupe snap pic..byk benor napkin..terbeli 2 pack sbb ingat mcm sikit je 1 pack..semua ckp x pakai sgt..takpe sedekah separuh kat adik nak deliver bln 1 nanti..ok jer kan..hehe

Lambakan baju & segala mcm yg dibasuh..byk ker camnih?

Ini jer..tak byk kot kan? Tp mitten & booties tu mcm terlebih2 jer..beli ikut nafsu nih..pastu kantoi..nampak sgt baby gurl..;)


Packing siap2 nak hangkut rumah mak..lepas raya ni bleh export dah..

Pampers & segala detergent..Ni pun sama..lepas raya nak export rumah mak..

Toiletries baby & Mommy nye set bersalin..export rumah mak..

Bottle baby, breastmilk storage, breastpad, detergent, baby wipes dll..Yg ni semua tinggal kat rumah sbb x pakai sgt kut kecuali Medela FS tu..kalau nak pakai jugak suruh jer papa baby blk rumah jap ambik..dah ada spare dah pun dlm bag hospital..so no worries laa kalau tinggal..

Pampers Whoopie ada 2 pack lg, travel bag dll..semua tinggal..

Infant set B/Bee, Bolster & Pillow set, Baby quilt, yg pink tu ikut nafsu sbb dr dulu teringin nk beli Aussino Baby set ni..hehe semua bwk rumah mak (kantoi lg..nampak sgt baby gurl kan?) ;)

Botol susu baby. Tak beli byk pun. Beli Avent 2 ketol jer yg lain botol Medela yg skali dgn pump FS. Cukup la dulu awl2 ni..esok2 kalau x cukup beli lg..basuh jugak sbb nk bwk rumah mak pastu simpan dlm tupperware..

Akhirnya B/Bee playpen jd pilihan sbb sng nak hangkut rumah mak..bedding set tu beli ikut nafsu, ikutkan utk baby cot tp bantai jer pakai jugak kat playpen..nasib baik muat..kire ok lah tu..ni test jer pastu bukak balik simpan lam beg.. ;)

Friday, August 17, 2012

Salam Aidilfitri..

Kpd semua rakan2 bloggers..saya dgn ini ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir Batin..

Sunday, August 12, 2012

3rd Anniversary,23 Ramadhan & 32weeks pregnant..

All in dlm 1 update shj.
Nak berblog tp suke kumpul point byk2 dulu bru nak update.

Hari ini pd 12 August 2009 bersamaan 21 Syaaban kami telah selamat diijabkabulkan. Makanya hari ini adalah tahun ke-3. Suka duka,gaduh manja, gurau senda sepjg 3thn ni mmg agak teruji juga. Hadiah thn ni? Ape lg hadiah yg lebih baik selain dr baby yg duk dlm perut mama die nih..siang mlm asyik duk bergerak jer..mama nye yg penat..baby penat tak agaknya ye? Huhu..semoga baby sehat dan keluar dgn selamatnya bile sampai masa nanti. Tak sabar rasanye tp risau pun ada..lately ni perut asyik keras jer,slalu sakit kt bawah, ngilu jer.. Harap2 semua tu biase..bile dah sakit bru sibuk nk google sakit bersalin mcm mane..ini kes sakit perut memulas nak CB la ni hari tu..papa buat kelakar dgn soalan "sakit perut nak membuang ke nak beranak?" lansung kite yg gelabah takut terberanak awl..haha sabar2 antenatal class pun x sempat pergi lg..lepas raya jugak nampaknye..

Wishlist raya + anniversary..

1. Mama nak tudung bru,lama dah x beli..papa tau kan mama mane pakai tudung lain selain DeZahra http://m.facebook.com/pages/DeZahra-Fashion-Design/

2. Handbag bru. Dah dpt. yeyy..;)

3. Set tilam kekabu utk baby dr http://littledje.com/
Cute la..tp bantal & comforter baby byk dah. Tilam jer ada 1,tu pun utk playpen. Kalau nk letak baby kat bwh cemane? Huhu..mule laa nk membazir nih..hehe

3 jer kut wishlist mama..

Mr. Papa sila baca yer..

DeZahra - Tudung pilihan..tiada yg lain selainnya..;)

Mama gemuk.. berat seblm 38kg, berat sekarang 50kg..x naik sgt sbb puasa..

Little DJE - Set kekabu yg cute sgt..

Nak yang ni boleh?

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers