Thursday, May 24, 2012

Cerita sedih..

Td tertgk kt FB video mak yg berusia 19thn pukul anak die yg berusia rasanya lebih kurang 2 thn. Saya mmg x suke sgt layan FB sbb kat FB slalu jer org post gambar or video pelik2. Biasanya kalau tgk tu x bkk pun,tp td ingatkn video ape..tup tup video sedih..sampai nya hati mak bdk tu pukul anak die yg kecik tak tahu apa2 tu dgn bantal,cara pukul dah mcm sepenuh tenaga,ketuk kepala pulak dgn remote..dgr tangisan bdk tu jer dh mcm sayu n sedih sgt..tersedu2,teresak2 tp mak die tetap pukul die..yg paling sedih bile baby tu merangkak dtg kt mak die tp mak die tolak n tepis mcm sampah..bdk tu menangis tersedu2 sampai dah lembik..senyap tp masih tersedu dan mak die yg bongok(tak kire nk jugak guna word x elok ni) itu boleh tampar2 pulak baby tu..sambung lg pukul kat kaki,pukul lg pakai remote padahal bdk tu dh lembik n senyap..
Mmg teramat lah sedih bile tgk sampai menangis teresak2 dibuatnye..padahal tgk sikit jer..x sampai hati nk tgk full 3min tu..Sedih..sgt2 sedih bile tgk ada jugak manusia kejam mcm tu..walau senakal mana pun bdk tu tp rasanya x patut..mmg x patut pun..bdk tu x tahu pape la bodoh..isy..isy..mmg sabar jer..rasa nk masuk dlm video tu,angkat bdk tu n peluk die..bygkn mak dah pukul pun still jugak merangkak gi kt mak die..punye laa nk kan kasih sayang tp mak die xde perasaan lansung..

Ya Allah letak lah kanak2 itu dibwh jagaan org yg boleh berikan kasih syg pdnya..lindungilah dan selamatkan dia..harap Allah bg rasa x sakit pdnya masa kene pukul tu..kesian sgt2..

Sedih sgt..masih lg teringat..rasa mcm nk quit jer dr lyn FB..spoil my mood betul la Facebook ni..

Monday, May 21, 2012

Baby @ 20 weeks..

This week dah masuk 20 weeks atau dgn kata lainnye 5bln laa..

Syukur Alhamdulillah..baby kat dalam sehat..saya menjangkakan & mengharapkan baby sehat memandangkan dah sebln x scan, so tak nampak perkembangan baby tapi yg pastinya baby dah start gerak sejak 17 ke 18 weeks camtu..skarang ni lg laa aktifnye nyer..sepjg masa die gerak..main ker ngamuk tak tahu lah..sampai gegar2 perut kalau perhati bebetul..Jumaat ni check-up kite jumpe yer baby..hopefully awk sehat lah sampai awk keluar..

Perkembangan mommy jer agak kurang baik..kata nurses laa..sehat tu sehat..berat 3 bln ni dah naik 6kg..tapi HB dah makin turun..dr 11.5 ke 10.9 jer..saya tak google pun cari pasal kepentingan HB ni..huhu boleh tak saya tak tahu..kalau sesiapa boleh explain sgt lah dialu2 kan..nurse suruh mkn Iron 3biji sehari..ok ok..mmg tak permah miss laa mkn semua vit kan..and now kene mkn extra sikit..takpe..demi baby tersyg..hehe..

Ok laa..nanti story morry lg..

Bye....

Thursday, May 3, 2012

Baby @ 17weeks..

Baby sgt behave inside mommy tummy & mommy tersgt happy..
Hopefully baby sehat & happy jugak kt dalam.. ;)

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers