Tuesday, January 15, 2013

Sunday, January 13, 2013

Oh anak..

Bkn sng nak jd supermom rupenye..bru anak sorang kain baju semua dah diserahtugaskan kt En Suami aka papa..xde la nama supermom yer..huhu tp serious sgt mencabar jd mommy nih..Alhamdulillah cik baby Zahra bkn jenis penangis..nk susu pun uk ek gitu jer..boleh kire la sepjg 3bln 14hari ni brape kali jer die nangis kuat2..syukur sgt tp xnk ckp die baik nnti kang mule buat perangai..

Hari kerja mmg tersuper bz..mmg bz lah sbb bgn lambat kn..kul 6.30 bru nk bgn,nk mandi,nak solat..nk siap ker ofis..nak siap brg anak..mmg xleh djdkn cth lansung..nasib baik beg2 dh siap dr mlmnye cume tgal beg susu Zahra n beg pump mama jer tu pun just nk letak cooler dlm beg..siap semua beg bru siapkn si conet ni..taktau la org lain tp diri sdiri suke nk siapkn anak comel2,wangi2 (walaupon x pakai bedak) sblm hantar rumah tok die..yer lah kalau pg x siapkn anak,ptg blk keje tok dh siap mandi bile pulak maknye nk cakna bdn anak kn..mule2 mandikn jugak tp lepas tu Zahra mcm selsema trus gelabah..huhu start pd tu just cuci poo poo die n lap leher n muke je..tpbju still tukar mcm bru pas mandi..

Begitu lah hari2..blk keje pulak basuh botol susu,kemas beg bju die..simpan stok2 susu,tdokn cik baby Zahra..nasib baik jenis tdo awl..kul 9 dh pengsan..mommy pun pengsan jugak..huhuhu

Sambil menaip sambil menepuk anak..hai ibu..nk jugak berblog..

Sian nye bdk kecik ni selsema..mama sedut trus mama pulak yg selsema..anyway thanks to FB Page Laman Kesihatan Ibu & Anak yg byk membantu..byk tips n cara semulajadi mengatasi mcm2 penyakit kanak2/bayi..instead gi klinik..kalau boleh mmg nk elak lah kecik2 bg mkn ubat kn..ada bagusnye kite bermula dr pemakanan kite seharian..wallahualam..








Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers