Thursday, February 23, 2012

Salam Rindu buat blog..

Assalamualaikum & hai semua kwn2 ttcian..ehehe kalau ada yg baca laa..saya sgt rindu nak update blog hari2 mcm dulu tp malangnya keadaan sekarang amat tidak mengizinkan..maybe satu hari nanti boleh slalu2 update blog celoteh2 gitu kan..

Actually kenapa saya tak update blog adalah sbb saya agak tidak larat sekarang akibat morning sickness maybe..hehe yes..i'm pregnant..already 7 weeks nak masuk 8 weeks..

Alhamdulillah syukur sgt kepada Allah krn berikan kami rezeki ini..syukur sgt2..kebetulan hari saya buat UPT sendiri tu adalah hari Maulidurrasul Rasul..hari Ahad..kitorang baru balik Cameron Highland & sdg berada di KL masa tu coz ada wedding cousin..

Masa kat Cameron lagi dah agak mcm lain jer kali ni coz period dah lewat beberapa hari..tp taknak fikir sgt cuma bgtau hubby then kami mmg tak 'bersama' start hari tu sbb nak jaga baby (if betul pregnant masa tu laa..) so takde laa honeymoon sgt..takpe yg penting baby sehat..tp mommynye tak larat..jalan ke Cameron pulak pusing2 so mmg laa pening setiap masa..dgn sejuknye..mmg tak enjoy sgt holliday tuh..cuma jalan2 kat pasar..tgk flower flowery yg cantik2 colorful..isyy itu jer yg best..heheh

Bile dah sampai KL saya bertekad nak buat UPT sendiri,sbb mcm nak pastikan..taknak asyik terfikir2 dan tertgu2..if -ve so saya takde laa akan berfikir sgt walaupun mungkin akan berasa sedikit frust..tapi Alhamdulillah seperti yg dijangka 'double line'. Ya Allah perasaan masa tu mmg x dpt digambarkan..hanya Allah shj yg tahu..

Masa 5 - 6 week yg lepas saya agak tak larat sesgt..kalau weekend tu mmg tak boleh nak bgn..rasa mcm takde tenaga nak bgn..tak muntah pun cume pedih perut..maybe sbb saya byk angin..perut saya sentiasa pedih even saya mkn sejam sekali..kalau teruk sgt,bile mkn akan rasa nak keluar blk..begitu lah cerita nya..until now..still pedih2..so mmg mulut sentiasa mengunyah untuk elakkan dr perut ada ruang kosong..ibarat gitu lah..hehe

Mgu ni pulak hubby kene chicken pox..so kami mmg berhati2 sbb bahaya kan..tidur pun asing2..mkn tak share baju2 yg nak basuh pun kene asing..duduk pun jauh melainkan masa nk letakkan ubat kat bdn die..byk pulak tuh..sian papa baby..tak sehat..tp Alhamdulillah skali lagi baby sgt behave mgu ni..baik sgt sampai mommy rasa larat nak buat semua keje rumah walaupun kdg2 perut pedih2 n penat bile dah buat byk kerja..biase hubby tlg basuh kain,kemas rumah,jemur kain,beli mkn siap2..tp mgu ni semua kene buat sendiri..larat pulak tu..Allah mmg maha adil..die tahu apa yg terbaik utk kite..

Tadi jugak gi scan kali ke-2, yg 1st masa 5 weeks, nampak bulat jer (kantung laa tu kot)..this 2nd time dah ada heart beat..Alhamdulillah baby is doing fine now..doktor ckp don worry baby sehat..scan sbb nak tgk dah ada heart beat ke tak je..bile dah pasti ada baru saya rasa confident..dan amat berharap Allah kurniakan kesihatan buat kami sehingga saat baby akan dilahirkan..

Buat rakan2 TTC,saya doakan kamu semua akan dikurniakan zuriat juga suatu hari nanti insyaAllah..pasti ada kalau kite terus berusaha, berdoa & berserah kpd nya..

Mcm saya nak dijadikan cerita, few months sblm ni saya mmg agak culas nak mkn supplement,susu kambing,serbuk kurma..cuma saya jaga dr segi pemakanan shj..air2 gas mmg dh stop lama..buah2 yg panas2 bisa2 pun x mkn..tgk durian terliur jugak tp tahan lah..berdoa..amalkan doa dr Darussyifa setiap kali lepas solat dan akhir skali berserah lah kpdnya..sensungguh nya Allah yg berkuasa keatas segala galanya..

Masih belum buat buku pink..InsyaAllah next week..
.
.
.
Next entry kite layan picture2 menarik kt Cameron k..
.
.
Bye
.
.Wassalam

Sunday, February 5, 2012

Salam Maulidur Rasul 1433H

Disaat dan tika ini saya hanya mampu mengucapkan kata Alhamdulillah dan syukur kehadrat Ilahi diatas pemberiannya semlm,hari ini dan akan datang..

Permudahkanlah kami dlm segala urusan..

Sekian,wassalam..

P/s:
Suatu hari nanti akan dikongsi kpd semua..insyaAllah..

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers