Saturday, December 22, 2012

Thursday, December 20, 2012

Wednesday, December 12, 2012

Rezeki anak..

Alhamdulillah masih dikurniakan susu yg cukup utk anak..semoga ia berterusan sehingga 2 thn..
Tak tau nak guna stok EBM masa bile..byk lg kene blaja nih..total oz pun dah x sempat nk kire..yg dlm bekas dadih shj dh 4tingkat..yg dlm storage bag lg..

Saturday, December 8, 2012

Eczema @ Atopic Dermatitis & Moogoo

Doktor sahkan Zahra mengidap Eczema masa umurnya 30hari..start umur belasan hari leher, muka naik ruam2, diikuti kepala..mula dgn ruam2 halus jd mcm biji2 halus yg bernanah..bile bwk pergi klinik doktor prescribekan cream yg mengandungi steroid..1 kali pakai jer dah kering tp lepas tu naik lg..pakai lg cream tu tp dah x menjadi..lg bertambah teruk..kebetulan hari ke 42 mama Zahra ada checkup terus la jumpe paed..paed Zahra kata Eczema..uik yg aku tau time tu Eczema ni mmg susah nak baik..dah risau..abes la kulit baby yg tulus mulus ni..sian kan..kecik2 dah ada Ezcema walaupun ada yg lagi teruk dr Zahra..pakai cream yg doktor bg mcm kurang tp x baik2..kdg2 mcm teruk..kdg2 mcm nk elok..lepas tu pergi pulak 1 klinik ni yg org kata kalau bab2 kulit ni doktor tu ok..sama jugak doktor kata Eczema n bile ckp xnak pakai cream steroid doktor pun suggest pakai Ezerra. Nampak ada perubahan tp x elok2 juga. Bile dah x baik, mula la tgn ni start tanya En Google & usha2 group KIM @ Susu Ibu seterusnya ke link Laman Kesihatan Ibu & Baby, lepas tu jumpe la group Asthma Allergies Eczema. Dari group AAE ni baru tau pasal product Moogoo n masa tu dah beli Ezerra 1 set tp bile tgk/baca review pasal Moogoo ni mmg rasa nak beli + susah hati tgk anak x baik2 kan & akhirnya beli jugak Moogoo Starter Pack berharga RM187. Takpe la berhabis duit pun demi anak kan. Alhamdulillah setelah pakai Moogoo selama seminggu + mama Zahra mkn probiotik Zahra dah baik dr radang kt leher n kepalanya. Kini kami sekeluarga pengguna Moogoo. Buat masa ni mama Zahra tak boleh mkn seafood n kene trigger segala mkanan yg boleh buatkan eczema nya dtg..so far setakat ni ok lagi..xde food yg buat Zahra naik ruam2..

Memang bagus Moogoo ni bukan pesakit Eczema shj yg boleh pakai..semua pun boleh..

Sblm pakai Moogoo..leher merah, mcm melecet ada, ruam2 nanah pun ada kat bhgn pelipat tu..
Ni gambar semlm, merah2, melecet, nanah2 dah totally hilang, kulit jd licin cuma warnanya x sekata kesan dr penggunaan cream steroid..



Zahra @ 2 months old..

Anak papa sangat..




Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers